uro-prostate

Site name

Υπηρεσίες

Με κλινική εμπειρία, ακαδημαϊκή κατάρτιση ανώτατου επιπέδου και ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στο φάσμα της σύγχρονης ουρολογίας, ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Αντωνόπουλος Χρήστος παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες αναφορικά με τις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος.
Με κλινική εμπειρία, ακαδημαϊκή κατάρτιση ανώτατου επιπέδου και ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στο φάσμα της σύγχρονης ουρολογίας, ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Αντωνόπουλος Χρήστος παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες αναφορικά με τις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος.

Image

Θεραπευτικές Υπηρεσίες

Το πεδίο της ουρολογίας περιλαμβάνει την ιατρική αντιμετώπιση καταστάσεων και τη θεραπευτική προσέγγιση ασθενειών, τόσο παθολογικών όσο και χειρουργικών, οπού ο ιατρός, καλύπτει όλο το φάσμα των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών για τη χειρουργική εξαίρεση τους.

Focal One

Εστιακή θεραπεία καρκίνου προστάτη
Focal One HIFU

Η θεραπεία HIFU θεραπεύει τον εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη εστιάζοντας τον υπέρηχο υψηλής έντασης σε μια καθορισμένη περιοχή στον προστάτη. Η συγκέντρωση των υπερήχων αυξάνει τη θερμοκρασία στο εστιακό σημείο έως ότου τα κύτταρα του αδένα καταστρέφονται χωρίς ζημιά στους γύρω ιστούς . Η θεραπεία HIFU είναι μη επεμβατική (χωρίς τομές και χωρίς ακτινοβολία). Χρησιμοποιείται σε ανθρώπους από το 1993 και έχει αποδείξει τη θεραπευτική του αποτελεσματικότητα.

  

Οφέλη για τον ασθενή από τη θεραπεία καρκίνου του προστάτη HIFU
Ποιοι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία με HIFU;

Διαγνωστικές Υπηρεσίες

Κυστεοσκόπηση
Εύκαμπτη Κυστεοσκόπηση
 
Η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο ενδοσκόπησης της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστεως. Τα ιατρεία μας διαθέτουν σύγχρονο εύκαμπτο κυστεοσκόπιο με τεχνολογία “chip on tip” για την ενδοσκόπηση των ασθενών στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία και προσφέρει αξεπέραστη εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Παράλληλα, μας δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής καταγραφής της διαδικασίας.
 
Γιατί χρειάζεται να κάνω κυστεοσκόπηση;
 
Οι συνηθέστεροι λόγοι που θα σας προτείνει ο ουρολόγος κυστεοσκόπηση είναι η μακροσκοπική αιματουρία, η παρακολούθηση ασθενών μετά από αφαίρεση όγκου στην κύστη , οι υποτροπιάζουσες λοιμώξεις και η υποψία για παρουσία στενώματος στη ουρήθρα. Η κυστεοσκόπηση είναι αναντικατάστατη εξέταση και δεν μπορεί να υποκατασταθεί από το υπερηχογράφημα, την αξονική ή την μαγνητική τομογραφία.
 
Ποια τα πλεονεκτήματα της εύκαμπτης κυστεοσκόπησης;
 
Υπάρχουν 2 τύποι κυστεοσκόπησης - η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση και η άκαμπτη κυστεοσκόπηση.
 
Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση
 
Η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση χρησιμοποιεί ένα λεπτό εύκαμπτο τηλεσκόπιο και μπορεί να εκτελεστεί με τοπική αναισθησία (χρησιμοποιώντας τοπικό αναισθητικό τζελ που εισάγεται στην ουρήθρα) ενώ ο ασθενής είναι ξύπνιος. Οι ασθενείς μπορούν επομένως να οδηγήσουν κατευθείαν για το σπίτι. Έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης άνεσης και ευκολίας του ασθενούς χωρίς την ανάγκη καταστολής.
Έτσι η κυστεοσκόπηση μπορεί να γίνει στο ιατρείο μας χωρίς να χρειάζεται γενική αναισθησία (μόνο χρήση τοπικού αναισθητικού που εγχέεται μέσα στην ουρήθρα) και χωρίς να προκαλεί πόνο, αλλά μόνο μία μικρή ενόχληση.
Επίσης διαθέτει κανάλι εργασίας που δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης μικρών επεμβατικών πράξεων στο ιατρείο με τοπική αναισθησία, όπως η αφαίρεση pig-tail ή η λήψη βιοψιών από ύποπτες περιοχές της κύστεως.
  
Πώς γίνεται η εξέταση;
 
Η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση με τεχνολογία ‘’chip on tip ‘’ πραγματοποιείται με τον ασθενή ξύπνιο ενώ ξαπλώνει και η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Το τοπικό αναισθητικό τζελ τοποθετείται μέσω σύριγγας στην ουρήθρα για να κάνει την εισαγωγή του εύκαμπτου κυστεοσκοπίου πιο άνετη. Το εύκαμπτο κυστεοσκόπιο διοχετεύεται στην ουρήθρα μετά την έκπλυση της περιοχής με ένα αποστειρωμένο αντισηπτικό διάλυμα. Η ουρήθρα και η ουροδόχος κύστη γεμίζουν απαλά με ένα αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα για να επιτρέπεται η προσεκτική επιθεώρηση της περιοχής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ήπια αίσθηση επιτακτικότητας και δυσφορίας που ανακουφίζονται από την αφαίρεση του κυστεοσκοπίου και μετά από την ούρηση. Στο τέλος του τεστ, ο ασθενής ουρεί και μπορεί να πάει στο σπίτι αμέσως και να οδηγήσει χωρίς περιορισμό στη δραστηριότητα.Τα αποτελέσματα της κυστεοσκόπησης συζητούνται επί τόπου και περαιτέρω θεραπείες (π.χ. με φαρμακευτική αγωγή  χειρουργική θεραπεία) μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μετά τη δοκιμή.
 
Μετά την κυστεοσκόπηση;
 
Μπορεί να σας επιτραπεί να συνεχίσετε την καθημερινή σας ρουτίνα. Εάν είχατε καταστολή ή γενική αναισθησία, μπορεί να σας ζητηθεί να παραμείνετε σε περιοχή ανάρρωσης για να αφήσετε τα αποτελέσματα του φαρμάκου να εξασθενίσουν πριν φύγετε.
 
Ενδέχεται να εμφανίσετε παρενέργειες μετά από κυστεοσκόπηση, όπως:
 
- Αιμορραγία από την ουρήθρα σας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί έντονο ροζ στα ούρα σας
- Μια αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση
- Πιο συχνή ούρηση για την επόμενη μέρα ή δύο
- Μπορεί να λάβετε αντιβιοτική αγωγή σύμφωνα με την οδηγία του γιατρού σας. Αν εμφανιστεί ψηλός πυρετός με έντονο κάψιμο σημαίνει ότι μάλλον έχετε ουρολοίμωξη. Αυτό είναι πολύ σπάνιο (λιγότερο από 2%).
 
Tips
 
!!! Κάντε ένα ζεστό μπάνιο.
!!! Πίνετε πολυ νερό ( < 2λτ/24h ).
 
 
Καλέστε το γιατρό σας εάν έχετε ανησυχίες μετά την κυστεοσκόπηση σας!!!!!
 
Η εύκαμπτη κυστεοσκόπηση έχει απλοποιήσει τη διαδικασία ενδοσκόπησης του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Η εξέταση γίνεται στο ιατρείο, χωρίς να απαιτείται αναισθησιολογική υποστήριξη και νοσηλεία στην κλινική. Επίσης επιτρέπει την εκτέλεση μικρών επεμβατικών πράξεων, όπως η λήψη βιοψιών με τοπική αναισθησία και η αφαίρεση pig-tail. Έτσι ελαττώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών και φυσικά τα κόστη.

Βιοψία Προστάτη
Υπερηχογράφημα Νεφρών - Κύστεως - Προστάτη
Ουροομέτρηση
This image for Image Layouts addon
Υπερηχογράφημα νεφρών - ουροδόχου κύστης – προστάτη
0+
Άμεση εξυπηρέτηση
0+
Αποφυγή ταλαιπωρίας
0+
Ασφαλής στον χώρο σας

Κατ' Οίκον Υπηρεσίες

Ο ιατρός αναλαμβάνει την αντιμετώπιση σύνθετων ουρολογικών παθήσεων και τη φροντίδα ασθενών με χρόνια και επείγοντα ουρολογικά προβλήματα διαθέτοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό:

~ Αλλαγή ουροκαθετήρα
Η τοποθέτηση και η αλλαγή ουροκαθετήρα πρεπει να γινεται απο εξειδικευμενο ιατρο καθως αποτελει μια επεμβατική ιατρική πραξη που απαιτει αναλογη γνωση και εξοπλισμό για την αποφυγη πιθανων επιπλοκων.

~ Υπερηχογράφημα
Κατ’ οίκον επισκέψεις με φορητό υπέρηχο σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα ή αδυναμία μετακίνησης.

~ Μικροεπεμβάσεις
Χειρουργικές πράξεις που μπορεί να γίνουν με ασφάλεια υπό τοπική αναισθησία πλαστική χαλινού (σε βραχύ χαλινό), διάνοιξη αποστημάτων κ.α