Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ιατρός Χρήστος Α. Αντωνόπουλος, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή το 2011 και ξεκίνησε την εκπαίδευση του ως οπλίτης ιατρός το 2011 στον νομό Ξάνθης (Στρατόπεδο Υπ. Τριανταφυλλίδη – Πετροχώρι και Στρατιωτικό νοσοκομείο 212 ΚΙΧΝΕ).
Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς Σεμινάριο Τραυματολογίας και Πρώτων Βοηθειών Αναγνωρισμένο από Αμερικάνικο Οργανισμό ATLS ( Advanced Trauma Life Support).
Το 2012 ξεκίνησε την πρακτική του εξάσκηση στην Α’ Χειρουργική – Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων στο ΓΝΑ ”Ο Ευαγγελισμός” με πληθώρα επεμβάσεων, και ακολούθως διετέλεσε υπέυθυνος βοηθός στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων επι 6 μήνου.
Πραγματοποίησε την ειδίκευση του στην Χειρουργική Ουρολογία και στην Ανδρολογία στο νοσοκομείο 401 ΓΣΝΑ, σε συνδυασμό με ειδική εκπαίδευση στην πλαστική χειρουργική επί 6μήνου του νοσοκομείου 401 ΓΣΝΑ, καθώς και εκπαίδευση στην γυναικολογία επί 6 μήνου στο Γ.Ν.Α Γ. Γεννηματά και το 2019 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας κατόπιν προφορικών και γραπτών εξετάσεων.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

Αντωνόπουλος Χρήστος

693 698 0047

antonopoulosurology@gmail.com

Από το 2013 έως το 2015, πραγματοποιήσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές , στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αντικείμενο τα επαγγέλματα εργασίας και την εμφάνιση καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Από το 2017, είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αντικείμενο τους ιστικούς δείκτες στη κακοήθεια της ουροδόχου κύστης.
Το 2019 μετά από τη διενέργεια γραπτών και προφορικών εξετάσεων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, ανακηρύσσεται μέλος του κολεγίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων και αποκτά τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).
Εξειδικεύτηκε στην ενδοσκοπική ουρολογία με ιδιαίτερη έμφαση στη διουρηθρικές επεμβάσεις (διουρηθρική προστατεκτομή – TURis , ενδοσκοπική αφαίρεση λίθων).
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, ενώ είναι μέλος των ακόλουθων επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων:

• Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών [Ι.Σ.Α]
• Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
• Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας [European Urological Association (EAU)]
• Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας [American Urological Association (AUA)]
• Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society).
• Τμήματος Ογκολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.
• Τμήματος Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας & Γυναικολογικής Ουρολογίας / Ελλ. Ουρολογ.Ετ.
• Τμήματος Ανδρολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Χρήστος Α. Αντωνόπουλος έχει διαμορφώσει 2 πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία στη περιοχή της Αθήνας (Κολωνός) και στη Γλυφάδα (MEDICUS – Διαγνωστικό Πολυιατρείο Γλυφάδας) με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση του ουρολογικού ασθενούς, θέλοντας να συμβάλει στην πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ασθενών της Αττικής και των Νοτίων προαστίων με σύγχρονες ανέσεις και μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, που πληρούν τα αυστηρότερα κριτήρια για την άμεση και ακριβή μελέτη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος ανδρών και γυναικών.

Είναι πιστοποιημένος για ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ. Συνεργάζεται με όλες τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες